Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: جوانی که با خلوص نیئت در حال جارو کردن و نظافت بود را دیدم جلو رفتم و با او به صحبت نشستم او احسان باقری خادم افتخاری بقعه آقا نورالدین بود، درد دل زیادی داشت و با این جمله شروع کرد؛ خانم خیلی ظلم به آقا شده و هنوز هم ادامه دارد.

خبرگزاری شبستان/ اراک

 

سال ها قبل وقتی که هنوز این مکان قبرستان قدیمی اراک بود به این مکان رفته بودم ولی با وجود آرامشی که حضور در این آرامگاه به انسان می داد ولی با وضع نامناسب و عدم نظافت و رسیدگی کسی زیاد در مقبر نمی ماند اما امروز که برای بازدید و مصاحبه رفتم با صحنه ای متفاوت روبرو شدم علاوه بر پارک زیبا مقبره آقا نور الدین مانند نگینی درخشان در وسط پارک می درخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قبل از ورود به پارک از ورودی  روبروی مصلی بیت المقدس کاشی کوچکی که روی دیورا مغازه زده شده بود توجهم را جلب کرد، روی کاشی نوشته شده بود موقوفه و متوجه شدم که مغازه های اطراف موقوفه این بقعه است، اینجا بود که تعجب من دو چندان شد و دیدم مغازه های زیادی در آنجا هست که همه موقوفه آقا نورالدین است و با خود گفتم باید با این همه موقوفه، مقبره بسیار زیبا با تمام امکانات و بدون مشکلی در شهر داشته باشیم؛‌ جلوتر رفتم حوضی کوچک پر از آب و ماهی قرمز که صحنه ای متفاوت از گذشته  را برایم تداعی می کرد.

 

 

وقتی وارد شدم بر خلاق قبل دوست داشتم در آنجا بمانم و محو تماشای آیینه کاری ها، عکس ها و کاشی کاری ها شدم با وجود تخریب بخش های از سقف که به جای تعمیر و بازسازی با پارچه آنها را پوشانده بودند، آینه کاری ها و کاشی کاری ها شکته و  ریخته شده باز هم فضای روحانی و معنوی داشت که انسان را جذب می کرد و حسی خوب و آرامش به من داد این ها همه نتیجه تلاش جوانی عاشق بود که به عشق آقا گام در این مسیر نهاده بود.

 

به دلیل بازدید از این بقعه و صحبت با خادم افتخاری که بیش از یک سال است در این مکان عاشقانه خدمت می کند وارد آنجا شدم فضای نورای، زیبا و آرامش بخش که با آیینه کاری ها وفضا سازی قدیمی هر چند تخریب شده آرامشی دوچندان به انسان می داد.

 

 

جوانی که با خلوص نیئت در حال جارو کردن و نظافت بود را دیدم جلو رفتم و با او به صحبت نشستم، او احسان باقری خادم افتخاری بقعه آقا نورالدین بود، درد دل زیادی داشت و با این جمله شروع کرد؛ خانم خیلی ظلم به آقا شده و هنوز هم ادامه دارد.

 

احسان ناراحت بود از اینکه شاید 5درصد مردم اراک از این شخصیت بزرگ و بی مهری هایی که به ایشان شده اطلاعی داشته باشند و بقیه مردم که اصلا از وجود چنین مقبره و سید بزرگی اطلاعی ندارند.

 

او با اشاره به اینکه این مکان قبرستان قدیمی اراک بود و الان به پارک زیبایی تبدیل شده گفت: با این وجود و هزینه زیادی که برای پارک شده اصلا به این دو مقبره که در پارک هست توجه نشده قبل از اینکه من اینجا خادم بشوم یک پیرمرد و پیر زنی در اینجا در اتاقی کنار بقعه زندگی می کردند و زمان آنها هیچ رسیدگی نمی شد حتی توان جارو کردن هم نداشتن وضعیت مقبره اسفبار بود تا جایی که محلی برای حیواناتی مانند سگ، کبوتر مرغ و..... جلوی درب شده بود؛‌ بحمدلله من یک سال ونیمه اینجا خدمت می کنم وضع خیلی بهتر شده ولی مشکلات اساسی مثل سوراخ های سقف همچنان وجود دارد؛ سقف بقعه خیلی مشکل دارد چندروز پیش که بارندگی بود دوباره چکه می کرد تاحالا چندین باراز میراث فرهنگی آمدن ولی فعلا تاحالا هیچ کاری نکردند پشت بام مقبره مساحت زیادی ندارد و می توان به راحتی آن را تعمیر کنند.

 

من از نوجوانی کتاب های زندگینامه علما وعرفا رو خریداری و مطالعه می کردم کلی کتاب از  این بزرگواران دارم ولی در هیچ کدام از اون کتابها درمورد آقانورالدین چیزی نوشته نشده است در صورتی که ایشان کرامات زیادی داشته و دارند و حتی قابلیت مستند سازی هم دارند.

 

 

میراث فرهنگی شاید 10 ، 20بار آمدن این مشکلات را دیدند ولی تاحالا هیچ کاری نکردند و آن را به بهانه کمبود بودجه از سر خود باز می کنند؛ بحث تعمیرات یک بحث است و مهمتر از آن بحث تبلیع در خصوص چنین شخصیت بزرگی است که واقعا غریب واقع شده است من برای جذب مردم و معرفی آقا در این یک سال و نیم تلاش های زیادی کردم و با صحبت کردن با افراد به معرفی آقا پرداختم.

 

این پسر جوان و خادم مقبره آقانورالدین به برنامه هایی که در این بقعه مبارکه برگزار می شود اشاره کرد و گفت: هرروز نمازجماعت مغرب وعشاء برگزار می شود و مقبره هر روز برای زیارت و بازدید باز است و در مناسبت های مختلف برنامه با حضور جوانانو عاشقان اهل بیت علیه السلام برگزار می شود.

 

جمعه قبل ظهر هم برنامه سخنرانی ، مداحی و بیان احکام داریم که خوشبختانه با تلاش های زیادی که من و دوستانم برای جذب افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان داشتیم با استقبال خوبی مواجه شده است.

 

چند سال پیش شاهد برگزاری مراسم نکوداشت برای آقا نورالدین بودیم که در آن روز ها شاید برخی افراد به واسطه این بزرگداشت با ایشان آشنا شدند و هزینه های زیادی نیز برای این مراسم انجام شد اما بعد از آن به نظر می رسد که دیگر کسی به فکر این مکان نیست و فقط شاید در حد برگزاری یک مراسم بوده است.

 

 

مقبره آقا نورالدین در قلب شهر اراک است و با وجود موقوفاتی که دارد، می طلبد که مسئولان به ویژه مسئولان میراث فرهنگی و اوقاف به‌ آن توجه کرده و این مکان را از مهجوریت در آوردند و جلوی تخریب ها را بگیرند؛‌ ترویج فرهنگ دینی و گذشتگان در بین نسل های جدید و جوانان و نوجوان از اهمیت بسیاری برخوردار است و این مکان های معنوی و علما و دانشمندان بزرگ بخش بزرگی از فرهنگ ما هستند که باید از آنها پاسداری شود و سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شود که اگر ما در این زمینه ها سرمایه گذاری نکنیم و فرهنگ و اعتقادات و ارزش های خود را به فراموشی بسپاریم بزرگان و علما و ارزش های گذشته رفته رفته محو می شوند وفرهنگ های بیگانه به راحتی می تواند جایگزین آنها شوند.

 

متاسفانه امروز شاهد تخریب بخش های از این آرامگاه که مکانی تاریخی و مذهبی است و از دیرباز مورد توجه مردم اراک بوده است هستیم؛ بخش هایی از آینه کاری های این مرقد که اثر شگفت انگیز و هنر دست مردمان این سرزمین است و از گذشتگان به یادگار مانده و اثری تاریخی است تخریب شده و سقف آن نیز به مرور زمان و بی توجهی در حفظ نگهداری تخریب شده که در فصل زمستان و زمان بارندگی با مشکلات فراوانی روبرو است که عدم رسیدگی به این مقبره منجر به تخریب این مکان خواهد شد؛  با وجود اینکه در روز افراد زیادی از این مکان عبور می کند و قبرستان قدیمی امروز به پارکی زیبا تبدیل شده است اما شاید کمتر کسی به این گنبد توجه کند و نسل های جدید شاید حتی نمی دانند که این گنبد فیروزه ای چیست و چرا در مرکز شهر قرار دارد.

 

 

آیت‌الله آقانورالدین نوری عراقی (۱۲۷۸ ه. ق اراک - ۱۳۴۱ ه. ق اراک) از مجتهدان و مراجع تقلید شیعه و از علمای پرنفوذ منطقه عراق عجم و از شاگردان و پیروان آخوند خراسانی بود. وی از حامیان اصلی مشروطه طلبان عراقی به حساب می‌آمد و در چند مقطع با صدور حکم جهاد به حمایت از ایشان در اراک پرداخت، پس از صدور فرمان مشروطه نیز ریاست انجمن ایالتی اراک را بر عهده گرفت. در خلال جنگ جهانی اول به همراه مجاهدین به کرمانشاه و بعدها استانبول رفت. وی یکی از بانفوذترین و برجسته‌ترین شخصیت‌های روحانی اراک و ولایت عراق (شهرستان اراک) بود و بین سال‌های ۱۳۲۱ تا ۱۳۴۲ (زمان مرگ وی) مرج تقلید غالب مردم اراک و ولایت عراق بوده است. امروزه آرامگاه وی در اراک زیارتگاه مردم محسوب می‌شود و با شمارهٔ ثبت ۳۴۷۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است؛ وی پسرعموی روحانی محسن سلطان‌آبادی عراقی محسوب می‌شود.


ایشان در طول زندگی پربار خود به تدریس علوم دینی مشغول بوده و شاگردان زیادی داشته و همچنین کتاب طهارت، صلوه، مکاسب، رساله‌ای در مباحث عقلیه، یک دوره کامل تفسیر قرآن، رساله حقوق المراه فی شریعه‌الاسلام(رساله ای در باب حقوق زن در اسلام)، رساله‌ای در الهیات، رساله نورالایمان در رد بهاییان، رساله‌ای در اصول عقاید، رساله‌ای در شرح دعای صباح، رساله‌ای در شرح حدیث حقیقت، رساله عقاید النوریه فی حکمه‌المتعالیه، رساله در مسئله مرجعیت، رساله برای استصحاب، سفرنامه بعض الحالات، رساله در باب بعضی قواعد و حاشیه فرائد الاصول شیخ انصاری از جمله تالیفات این عالم بزرگ بوده است.

 

پایان پیام/177

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۵۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم گلستانی ها در مشارکت/ وجود۷۰۰ ناظر در انتخابات گنبد

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا بهمنی نژاد شامگاه یکشنبه در گفتگوی ویژه خبر سیمای مرکز استان گلستان اظهار کرد: همزمان با سراسر کشور انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، یازدهم اسفند ۱۴۰۲ در سراسر استان برگزار شد که حوزه انتخابیه گنبد به مرحله دوم کشیده شد.

وی از مشارکت بیش از ۵۴ درصدی گلستانی‌ها در نخستین مرحله دوازدهمین دوره انتخابات مجلس خبر داد و افزود: استان گلستان توانست در انتخابات اسفند ماه رتبه سوم مشارکت کشور را کسب کند.

رئیس هیأت نظارت بر انتخابات در گلستان با اشاره به اینکه دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس همزمان با دیگر استان‌های کشور در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت برگزار خواهد شد، گفت: طبق آمار اعلام شده در این دوره از انتخابات ۷۰۰ ناظر بر روند صحیح برگزاری انتخابات مشارکت خواهند کرد.

وی یادآور شد: با همراهی عوامل اجرایی تا کنون دو مرحله مانور برای افرادی که در روز انتخابات مشارکت خواهند داشت برگزار کردیم.

بهمنی نژاد با بیان اینکه تبلیغات داوطلبان دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در گنبد کاووس از ساعت بیست و چهار روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و تا ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد، اظهار کرد: کاندیدای گنبدی در ۲۱ نقطه از فضای عمومی برای برنامه‌های تبلیغاتی و در ۶۰ نقطه شهرستان برای پوستر و بنرهای تبلیغاتی خود می‌توانند استفاده کنند.

وی یادآور شد: بر اساس قانون در مرحله دوم انتخابات نامزدی که اکثریت نسبی آرا را کسب کند می‌تواند راهی بهارستان شود.

وی با اشاره به تخلفاتی که تا کنون صورت گرفته به مراجع قضائی گزارش شده است، افزود: شهروندان در صورت مشاهده تخلف می‌توانند به دفاتر هیأت نظارت مراجعه و آن مورد را گزارش دهند.

رئیس هیأت نظارت بر انتخابات در گلستان با بیان اینکه براساس قانون، همه واجدان شرایطی که در در مرحله نخست در حوزه انتخابیه گنبدکاووس رأی داده‌اند می‌توانند در دور دوم این حوزه به صورت مجدد شرکت کنند، گفت: متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ و قبل از آن می‌توانند در این دوره از انتخابات مجلس شرکت کنند.

کد خبر 6097726

دیگر خبرها

  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • حمایت ستاد ملی جمعیت از آثار هنرمندان با موضوع جمعیت
  • صعود دورتموند به فینال در شب بی‌مهری تیرهای دروازه با PSG
  • ۲۷۰ هزار گنبدی واجد شرایط رای دادن هستند
  • آیین پاسداشت تولید ۳۰ اثر نمایشی با محوریت جوانی جمعیت برگزار شد
  • حزب‌الله: گنبد آهنین را با پهپاد هدف قرار دادیم
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • کسب رتبه سوم گلستانی ها در مشارکت/ وجود۷۰۰ ناظر در انتخابات گنبد