Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

مدیر کل میراث فرهنگی اعضای کمیته بین‌المللی مرمت سازه‌های میراث معماری (ایسکارسا) پس از نخستین کارگاه آموزشی بین‌ المللی مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی که در تهران برگزار شد، چند بنای تاریخی در استان های مختلف کشور را برای بازدید انتخاب کردند که گنبد سطانیه نیز جزو این بناها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گنبد سلطانیه یکی از 17 میراث جهانی ایران محسوب می شود که قدمت آن به قرن هفتم هجری شمسی، دوره ایلخانیان می رسد.
یحیی رحمتی با بیان اینکه به طور طبیعی گذشت زمان موجب پایین آمدن مقاومت بناهای تاریخی می شود، اظهار داشت: بهره گیری از فن آوری و دانش مقاوم سازی بناهای تاریخی، می تواند در عین حفظ اصالت تاریخی و معماری بناها به استحکام و مقاومت آنها در اثر گذشت زمان و بلایای طبیعی کمک کند.
وی با بیان اینکه ارزیابی استحکام و مرمت بناهای تاریخی امری مستمر است، افزود: ایسکارسا قرار است پس از بررسی های لازم، چند بنا را که نیازمند حمایت در زمینه مقاوم سازی و استحکام بخشی است مورد حمایت قرار دهد.
رحمتی افزود: اعضای کمیته بین‌المللی مرمت سازه‌های میراث معماری (ایسکارسا) در کنار بازدید از گنبد سلطانیه، از بازار سنتی زنجان، بنای رختشویخانه و موزه باستان شناسی واقع در عمارت تاریخی ذوالفققاری زنجان نیز بازدید کردند.
ایسکارسا، کمیته علمی بین‌المللی آنالیز و مرمت سازه‌‌های میراث معماری است که در سال 1996 تاسیس شد.
در این کمیته، متخصصان رشته‌های مختلف از کشورهای متفاوت جهان، علم و تجربه خود را در رشته‌های مرمت و سازه‌های میراث معماری به اشتراک می‌گذارند.
3088/8068

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: معماری استان های مختلف کشور ایران باستان شناسی استان های مختلف کشور ایران باستان شناسی جهان معماری پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۳۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست

رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: اعتبارات محدود و همچنین وسعت زیاد بافت تاریخی شهر میراث جهانی یزد باعث شده شهرداری نتواند اقدامات جامعی انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، عزیزالله سیفی در جلسه علنی شورای اسلامی شهر یزد اظهار کرد: بافت تاریخی این شهر که به ثبت میراث جهانی رسیده، دارای وسعت و بخش‌های مختلف است و مردم این مناطق نیز درخواست‌های متعدد دارند که عملاً امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: بخش‌های دیگری از شهر یزد نیز دارای ارزش میراثی و تاریخی است و حتی تعداد زیادی از اماکن ثبت ملی شده در منطقه بافت قرار ندارد و شورای اسلامی شهر باید به این محلات نیز همچون دیگر مناطق رسیدگی و تخصیص اعتبار داشته باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به اینکه حداقل فعالیت در بافت ثبت جهانی شده یزد نیازمند کمک همه بخش‌های اداری استانی و ملی است، تصریح کرد: اعتبارات تخصیصی به شهرداری‌های مناطق یزد ابلاغ شده و بخشی از اعتبار نیز در اختیار شهردار مرکز است که به صورت متمرکز در شرایط خاص در پروژه‌های محلات تأمین اعتبار می‌شود.

سیفی ادامه داد: با توجه به درخواست‌های مکرر مردمی در مورد خطرساز بودن برخی از کاروانسراهای در حال تخریب در بخش تاریخی و محلات دیگر یزد به خصوص بعد از بارندگی‌های اخیر، هرگونه اقدام در این زمینه وظیفه میراث فرهنگی است تا خانه‌ها و اماکن میراثی که ثبت ملی دارد را حفاظت و در خصوص رفع خطر و استحکام بخشی این اماکن اقدام کند.

وی افزود: شهرداری در املاک شخصی و خصوصی مردم نمی‌تواند ورود کند، اما در عین حال به میراث فرهنگی تذکر داده می‌شود تا نسبت به رفع خطر اقدام کند. با توجه به وسعت این بافت باید برنامه جامعی توسط میراث فرهنگی تهیه شده و با مشارکت همه بخش‌ها اقدام شود.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد اظهار داشت: سیاست‌ها و راهبردهای مصوب شورای اسلامی شهر در زمان تصویب بودجه و بعد از تأیید در سایت شفافیت قرار می‌گیرد و همه مردم می‌توانند ریز بودجه را مشاهده کنند و قابل کتمان نیست.

کد خبر 751862

دیگر خبرها

  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • مهم ترین تفاوت های پیچ خشکه و معمولی
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • مسجد یوردشاهی ارومیه مرمت و ساماندهی می شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس